duminică, 31 ianuarie 2010

Cu caşu-n spinare

Foto: Laura şi Călin
Text: Laura


Râmeţ - Răicani - Tecşeşti (circuit)

Am pornit duminică dimineaţă cu dorinţa de a face o plimbare prin zăpadă, ca să ne mai dezmorţim după încă o săptămână de birou, chiar dacă vremea nu se arată prea prietenoasă.
Îl luăm şi pe Călin Floare din Cipariu şi plecăm. Scopul principal pentru care am ales acest traseu este să ducem fotografiile ce le-am făcut anul trecut lui nea Cornel şi nea Ştefan din Răicani, cărora le-am ascultat poveştile cu urechile ciulite tot aici, pe dealuri, printre culori. Le-am amânat prea mult timp şi vrem să le facem o surpriză plăcută.
Ne abatem puţin de la drum, o luam la deal prin zăpada neatinsă şi ajungem la o căsuţă unde căţelu anunţă sosirea noastră. Acum îl cunoaştem pe nea Bic Ioan, tare vesel şi vorbăreţ. Ne mai invită pe la dânsul, iar noi acceptăm cu mare drag.

La nea Cornel ne întâmpină câinii. Bucuros şi surprins totodată să ne vadă plimbându-ne pe aşa vreme, nea Cornel ne aduce repede nişte mere ţinând fotografia la haină să n-o ajungă ninsoarea. Ne explică cum ajungem la nea Ştefan şi plecăm cu urări de sănătate.

Nea IoanCălinFoto by CălinFoto by Călin
Foto by Călin
Ajungem în faţa casei. Întrebăm băiatul de după gard dacă aici locuieşte şi suntem poftiţi în curte. Nea Ştefan ne recunoaşte imediat şi ne pofteşte înăuntru bucuros de oaspeţi. Stăm o vreme la poveşti mâncând câteva „minciunele” gustoase şi nu ne lasă familia să plecăm până nu ne-deasă în rucsaci o plasă de mere şi un caş de vacă de vreo 3kg, „că doar suneţi trei!”. Acceptăm darurile, că doar n-avem de ales şi ne vedem de drum mai departe, acum prin ploaie măruntă. Chiar şi-aşa am un sentiment de plină fericire că-mi vine să urlu-n gura mare.
Foto by Călin
Foto by Călin
Foto by Călin
Foto by Călin
La sfârşitul traseului zăpada e atât de moale din cauza ploii încât coborârea prin pădure parcă o facem pe schiuri.
Foto by Călin
Foto by Călin
Foto by Călin
Suntem din nou pe drum de sat de munte, iar în parcarea Cabanei Râmeţ ne-aşteaptă Dăciuţa, singură, să ne ducă iar la oraş ...

Laura, Mircea şi Călin

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP